Ik voelde dat dit de ommekeer was die ik al lang nodig had…


Van onzeker en ongelukkig
naar rust, geluk en voldoening.
Lees hier mijn verhaal

 

Onzekerheid, angsten en de grote ommekeer naar vrijheid,  rust en geluk

Jaren voelde ik mij niet fijn en begreep de wereld om mij heen gewoon niet. Ondanks ook de fijne kant aan mijn jeugd en lieve mensen om mij heen, voelde ik mij in de basis steeds meer leeg en liep ik voor mijn gevoel achter de feiten aan en zoekende. Net of alles mij overkwam en ik geen keuze had. Het ging te snel voor me en overspoelde mij vaak. Niet goed wetend hoe ik met mijzelf en mijn gevoeligheid om moest gaan. Geen goede verbinding en relatie met mijn lichaam kunnen opbouwen. Geen goed voorbeeld hiervan in mijn omgeving waardoor ik steeds meer over naar mijn hoofd. Nu kan ik zien dat ik een veilige basis in mezelf misste. Hij was niet ontwikkeld waardoor alles leeg bleef. Terwijl ik vanuit mijn karakter en wie ik ben juist houdt van ‘het aan gaan’, voelen, verbinden en uit je comfortzone gaan. Maar vanuit een lege basis en geen bevestiging van buitenaf is dit lastig.

In die tijd ervaarde ik overprikkeling maar zoals ik nu kan zien ook onderprikkeling. Omdat ik voldoening in mij leven mistte, echt positief omgaan met mijn gevoel en echt doen waar ik blij van werd.

 

Mijn eigen huis, vaste uitdagende baan & Een reis naar Brazilie
Uit mijn comfortzone was de enige manier om  mij echt goed te gaan voelen 

Lang heb ik het allemaal als zwak gezien en vond ik mijzelf maar stom. Ik was aan het overleven.  Ik. was het overleven in plaats van leven. Toen kwam de grote ommekeer die alles in gang zetten. De start van mijn grote ontwikkeling waarbij ik eindelijk mezelf kon zijn en alles laten zien wat er al die tijd al in mij zat. 

Rond mijn 20ste rondde ik mijn studie Human Recources af met een afstudeerjaar toen al Coaching en Begeleiding. Ik ging werken in een baan die mij uitdaagde en ik kocht mijn eigen huis. Er kwamen kanten van mij naar boven die ik ergens heel logsich vond maar totaal overschaduwd waren door onzekerheid, onveiligheid en angsten. Het werd de start om mij verder te gaan ontplooien,  durven en genieten van het leven. Hoe spannend ik het ook vond,  ik ging door. Ik wilde mij nooit meer zo voelen en besefte dat de enige manier was om uit mijn comfortzone te gaan. Luisteren naar mijn intuïtie, inmiddels steeds meer vanuit veiligheid en vertrouwend op mezelf en mijn gevoel. Het kreeg dus een positieve wending die steeds verder uitgebouwd kon worden. 

Steeds meer voelde ik dat het vastzitten, de strengheid en onzekerheid naar de achtergrond verdwenen. Mijn zelfvertrouwen, relaxtheid en creativiteit kregen meer podium. Ik volgde trainingen en bewustzijnscursussen en een coachopleiding. Ik maakte familieopstellingen mee en ontvang ik healings.  Hierdoor leerde ik omgaan met energie en spiritualiteit en kon ik plaatsen wat ik als klein meisje al voelde. De valkuil was wel dat ik hard werkte en viel van mezelf vroeg. Er kwam veel onverwerkte emoties los die ik lastig te combineren vond. Nog harder werken en te veel op mijn schouders nemen, was niet de oplossing… dus kwam er opnieuw een openbreekpunt in mijn leven en mijn persoonlijke ontwikkeling.

Mijn reis naar Costa Rica en Panama

Wat een bevrijding was het om echte rust en voldoening te voelen. 

Wat ben ik blij dat ik het toen ben aan gegaan. De meest pijnlijke emoties ben gaan aankijken. Er zat veel en ik kon er niet meer om heen. Ik weet nog goed dat het op het werk niet meer ging en mijn backpackvakantie al wel gepland stond. Kort daarvoor was ik gestart met een coach. Bij haar voelde het veilig om alles er te laten zijn. Ik voelde het de eerste keer al toen ik bij haar zat. Ik wil en kan zo niet verder. Juist omdat ik  die ontwikkeling door had gemaakt, was ik klaar voor het volgende. Ik wist nog niet hoe maar ik gaf mij over. Dat voelde aan de ene kant als het einde van de wereld en tegelijk als het echte nieuwe begin waar ik al lang op wachtte. Mijn houvast van het werk loslaten en vanuit zelfliefde in het diepe springen van even helemaal niets. De reis naar Costa Rica en Panama was een geschenk. Natuur, rust, vrijheid en toch ook avontuur. Ik weet nog goed dat ik op een onbewoond eiland op het strand lag. Liggend in het warme zand, half in de schaduw van een palmboom, voelde ik een deurtje open gaan in mij die lang dicht had gezeten. De goede vriendin waar ik mee bezig was lag naast mij te slapen. Er volgde een zucht en er kwam verdriet los. Tegelijk ook blijheid en vertrouwen. Zo intens blij waar ik was. De plek om diep los te laten en tegelijk te genieten. Het kan naast elkaar. Te beseffen dat dit het goede pad was. Dat ik niet wist hoe het pad verder zou lopen maar dat ik zou blijven kiezen voor mezelf. Dat is het mooie.. als je je als hoogsensitieve vrouw eenmaal weet hoe je met je gevoel en emoties om gaat, raak je dit nooit meer kwijt en kun  je alles aan. 

Mijn eigen huis, vaste uitdagende baan & Een reis naar Brazilie
Uit mijn comfortzone was de enige manier om  mij echt goed te gaan voelen 

Ik vond het als kind ook lastig om mijzelf daarin te te ontwikkelen en werkelijk alles voelde ik van mensen om mij heen. Anderen leken dit niet te hebben dus vond ik mezelf zwak. Nu weet ik dat het een kenmerk van hoogsensitiviteit is dat je veel in je hoofd gaat leven en  je in jezelf terugtrekt. Je weet niet wat je met je gevoel aan moet en gaat alles beleven en bedenken in je hoofd. In plaats van te genieten van je sensitiviteit en dit de rustige plek te geven, ga je in de overlevingsstand. Je zoekt houvast bij anderen die het anders doen. Je zet ze op voetstuk. Het wordt presteren, leren en niet verbinden. Je gaat je aanpassen en bent eigenlijk niet meer echt jezelf. 

Rond mijn 20ste was voor mij een belangrijk kantelpunt toen ik mijn hbo studie afrondde, ging werken en op mezelf ging wonen. De start om alsnog te ontdekken wie ik nu werkelijk was. Steeds meer voelde ik dat het vastzitten, de strengheid en onzekerheid naar de achtergrond verdwenen. Mijn zelfvertrouwen, relaxtheid en creativiteit kregen meer podium. Maar ik voelde ook alle ruimte om mij alleen terug te trekken in mijn huis zodat ik weer bij mezelf kon komen en mijn eigen energie. Dit had ik altijd gemist. Mede door een eerste training in persoonlijke ontwikkeling, besefte ik mij hoe sterk ik mij altijd aanpaste, loyaal aan anderen was en daarbij nooit durfde af te vragen of ik er zelf wel blij van werd. Het op mijzelf wonen maakte dat ik het steeds meer los ging laten en ging doen waar ik blij van werd. Van mijn eerste baan in mijn geboortedorp Ridderkerk ging ik in het centrum van Rotterdam werken. Steeds meer ging ik uit mijn comfortzone en voelde ik mij echt mezelf worden. Met als bonus in dat jaar een groepsreis naar Brazilië waar ik mij blanco voor in schreef en een fantastische tijd had. Er volgde meer reizen met vriendinnen, leuke uitjes en gezelligheid. In die tijd kocht ik ook mijn eerste boek over hoogsensitiviteit wat ik pas jaren later echt las. Maar het voelde als erkenning en nog meer begrijpen wie ik was met mijn gevoeligheid. Er viel veel op zijn plek. 

Door de jaren heen vergat ik wel aandacht te geven aan mijn sensitieve kant, oude pijnen die er nog zaten en de verlangens die ik verder nog had in het leven. Toen ik het aardig op orde had, wilden zij de ruimte. Ze wilden los gelaten worden. Maar ja mijn hoofd wilde nog even niet loslaten en was bang voor wat er zou komen. Mijn intuïtie kon dan wel aangeven dat het tijd was. Wat als ik de tsunami die los zou komen niet aan kon. Het ging net zo fijn…

Mijn reis naar Costa Rica en Panama

Wat een bevrijding was het om echte rust en voldoening te voelen. 

Wat ben ik blij dat ik het toen ben aan gegaan. De meest pijnlijke emoties ben gaan aankijken. Er zat veel en ik kon er niet meer om heen. Ik weet nog goed dat het op het werk niet meer ging en mijn backpackvakantie al wel gepland stond. Kort daarvoor was ik gestart met een coach. Bij haar voelde het veilig om alles er te laten zijn. Ik voelde het de eerste keer al toen ik bij haar zat. Ik wil en kan zo niet verder leven. Ik weet nog niet hoe maar ik geef mij over. Dat voelde aan de ene kant als het einde van de wereld en tegelijk als een nieuw begin waar ik al lang op wachtte. Mijn houvast van het werk loslaten en vanuit zelfliefde in het diepe springen van even helemaal niets. De reis naar Costa Rica en Panama was een geschenk. Natuur, rust, vrijheid en toch ook avontuur. Ik weet nog goed dat ik op een onbewoond eiland op het strand lag. Liggend in het warme zand, half in de schaduw van een palmboom, voelde ik een deurtje open gaan in mij die lang dicht had gezeten. De goede vriendin waar ik mee bezig was lag naast mij te slapen. Er volgde een zucht en er kwam verdriet los. Tegelijk ook blijheid en vertrouwen. Zo intens blij waar ik was. De plek om diep los te laten en tegelijk te genieten. Het kan naast elkaar. Te beseffen dat dit het goede pad was. Dat ik niet wist hoe het pad verder zou lopen maar dat ik zou blijven kiezen voor mezelf. Dat is het mooie.. als je je als hoogsensitieve vrouw eenmaal weet hoe je met je gevoel en emoties om gaat, raak je dit nooit meer kwijt en kun  je alles aan. 

ik had een keuze…

Steeds liefdevoller kijk ik ook terug naar dat gevoelige meisje die ik ooit was. Ze wist het nog niet. Voelde zich zo anders en onzeker. Ze wilde hier als puber helemaal een tijdje niet meer zijn. Kon ik maar even terug en haar liefdevol vasthouden. Laten voelen dat ze helemaal goed was zoals ze was. Uitleggen wat er allemaal gebeurde en waarom ze zich zo voelde. Zeggen dat het allemaal goed komt.

De invloed van vroeger en wat je als kind hebt mee gemaakt blijft anders impact hebben op het hier en nu. Het heeft gevormd hoe je denkt, wat je geloofd en hoe je je leven leeft. Dat heeft positieve invloed maar kan ook belemmeren, je tegen houden en maken dat je steeds in dezelfde negatieve patronen blijft hangen. Wat je ook hebt mee gemaakt of in bent gaan geloven. Ik geloof dat je op latere leeftijd alsnog de keuze hebt om anders te gaan denken en geloven. Dat dit zelfs een must is. Weet dat je dit niet alleen hoeft te doen en je altijd een keuzes hebt om open te staan voor hulp. Het is bevrijdend.

zelfliefde

Lange tijd gaf ik mijn hoogsensitiviteit niet de aandacht die het nodig had.

Jaren volgde van persoonlijke ontwikkeling, bewustzijn en steeds meer mijzelf worden. Ik voelde mij echt steeds completer worden. Was het altijd fijn en aangenaam? Nee niet. Was het soms verwarrend en onlogisch? Ja zeker. Maar er was iets aangeraakt bij mij. Mijn intuïtie en mijn hart waren aan gegaan en ik wilde niet meer terug. Elke stap die ik maakte gaf mij vrijheid en mooie dingen op mijn pad. Waardoor ik steeds sterker vertrouwen kreeg dat het zo moest zijn en dat ik er zo blij van werd.

Zelfs zo sterk dat mijn verlangens de ruimte kregen. Niet meer overleven maar leven! Mij echt openstellen en een relatie aangaan met een leuke man, kinderen en werk waar ik zowel mijn sensitieve kant als hss kant helemaal tot uiting kon komen. Ik ging ondernemen, woonde in Rotterdam met mijn Mark, kreeg 2 mooie dochters. Geloof mij, bevallen en de controle loslaten is als hoogsensitieve vrouw ook een ding. Vooral bij de oudste zo geleerd wat er gebeurd als je je eigen grenzen en behoefte niet aan geeft. Bij mijn tweede bevalling een spirituele ervaring die ik nog wel eens deel met vrouwen die ik coach. Een ervaring waar ik echt niet om heen kon. Mijn echte spiritueel awakening volgde. Mijn helende krachten mochten ook de ruimte krijgen. Een energetische massage opleiding volgde. Met twee jonge kinderen was het niet altijd makkelijk. Want weer op een diepere laag kwam er van alles los.

Natuurlijk heb ik wel eens gedacht. Is het nu niet genoeg? Nu weet ik dat het bij mij hoort en dat het nodig was om te komen waar ik nu sta. Ik houd van persoonlijke ontwikkeling, loslaten wat niet werkt en met het verhuizen naar Noordwijk aan de zee kwam er langzaam nog meer gevoel van bevrijding. Het diepe donkere stuk wat ik nog uit te werken had, is weg. Alles viel op zijn plek en ik ging veel meer genieten van het leven. Ik wist niet dat ik me zo anders kon voelen.

"Je lichaam blijft niet fluisteren, ze gaat door totdat je echt gaat luisteren."

Niet langer wachten, ga voor je mooiste leven.

Dit leven is niet alleen voor hard werken en je niet oke voelen!

Misschien sta jij ook op dat punt. Of ben je hier al een tijd mee bezig maar is het voor jou echt de tijd om voor jezelf te kiezen. Kun je je niet voorstellen dat jij in staat bent om het aan te gaan. Maar voel je dat je ook niet langer wil uitstellen, jezelf klein houden of excuses verzinnen waarom je niet in beweging zou komen. Waarom je in het oude zou blijven hangen. Er is altijd wel iets te vinden waarom je het niet zou doen. Maar je bent niet voor niets op mijn website en mijn boodschap terecht gekomen. Er is niet voor niets iets in jou wat JA roept. Die heeft er zin in, wil in beweging komen en gaan ontwikkelen. Zeg JA tegen jezelf, vertrouw op het pad wat je gaat lopen, laat de uitkomst los. Het gaat alleen maar mooier, vrijer en gelukkiger worden. Ontdek wat er voor jou nog allemaal mogelijk is in dit leven.

Ook jouw vuurtje is nooit uit gegaan. Inmiddels weet ik wat een kracht er in hoogsensitieve vrouwen zit. Die we veelal gebruiken voor anderen. Op het moment dat je die gaat gebruiken voor jezelf, ga je echt voldoening vinden in het leven. Hier help je niet alleen jezelf maar ook anderen mee. Jouw vrouwelijke energie mag vrijkomen. Niet langer wegduwen of iets van vinden. Maar gaan zien wat voor kracht daar onder zit. Wat het jou kan brengen. Om leren gaan met je hoogsensitiviteit en oude patronen doorbreken.

Vrouwelijke energie die mag vrijkomen. Niet langer veroordelen of wegduwen. Zo belangrijk want die zachte stem die blijft niet zacht. Je lichaam zal je seintjes en spiegels blijven geven totdat je luistert. De investering zal anders alleen maar groter worden.

wat je verder over mij moet weten…

Ik ben opgegroeid in Ridderkerk en geboren op een warme zomerse 27 juli. Waar ik om 14.05uur knus thuis ter wereld kwam. Gezelligheid en actie buiten, rust binnen en dat zijn ook de dagen die ik nog goed weet van de jaren er na. Lange avonden buitenspelen met allemaal buurtkinderen. Er was altijd wat te doen. Ik heb twee broers en als meisje de middelste in het gezin. Later ben ik met mijn man Mark in Rotterdam gaan wonen. We woonde dichtbij de hotel New York. Mooi stukje Rotterdam.  Jaren later zijn we met onze 2 dochters Fleur en Juliette (toen bijna 1 en 3 jaar) naar Noordwijk aan Zee verhuisd.

Je zou zeggen dat ik van warmte houd maar dat is niet helemaal waar. De lente is mijn lievelingsseizoen. De zomer houd ik ook van maar dan wel lekker in de schaduw of op mijn supp in het water. De avonden vind ik dan het gezelligst. Bij een relaxte strandtent uit eten met mijn man of goede vrienden maakt mij blij.

Ik heb een groot hart,  ben intuitief en sta graag voor iedereen klaar. Ook ben ik resultaatgericht en sensitief. Inmiddels heb ik geleerd dat harmonie niet heilig is en je grenzen stellen heel gezond is en bevrijdend kan werken. Zo wilde ik ook liever geen ongemak voor mijn kinderen en mocht ik leren dat ze mogen leren en ongemak daar bij hoort. Verder heb ik nog een wishlist voor de toekomst. Blijven dromen en wensen hebben is belangrijk. In mijn jonge jaren had ik ze niet en nu ik die ruimte wel voel, geniet ik er volop van.

Van kleins af aan houd ik al wel van het strand en natuur. Vroeger ging ik al mee met tantes en ooms en mee op vakantie met vriendinnetjes. Inmiddels wonen we al ruim 7 jaar aan zee in Noordwijk. Ons hart gevolgd. Verder ligt mijn hart in Zuid en Midden Amerika. Je hoort wel eens van echt ‘thuiskomen’ toch? Dat had ik in het tropisch regenwoud van Costa Rica en op een eilandje midden in de oceaan in Panama. Chillend in een hangmat, uitkijkend over het surfstrand en luisterend naar de tropische regen voelde ik een diepe rust en echt zijn.

Selfcare en metime is waar ik nog meer tijd voor zou willen en mogen maken. Met een gezin, onderneming en die gekke tijd waar we inzitten is dat waar ik wel meer tijd voor zou willen vrij maken. De yogaretreate op Ibiza of stedentrip naar Lissabon blijven mijn favorieten.

De geboortes van mijn dochters Juliette en Fleur heeft mij laten zien dat er echt meer is tussen hemel en aarde. Niet op de manier met het geloof waar ik mee opgegroeid ben. In de vorm van de kerk. Liefde voor jezelf en het er mogen zijn zoals je bent. Zelfliefde mocht ervoor in de plaats komen en is nog steeds heel belangrijk voor mij. Maar ook de energieen die ik voelde van kleins af en het spirituele duwde ik steeds minder weg.

Mindset, law of attraction, werken met energie en al die onderwerpen zijn inmiddels zo normaal voor mij. Openstaan voor nieuwe ideeën in je leven is zo fijn. Zo heb ik dieren in mijn leven inmiddels ook omarmd. Ik ben er niet mee opgegroeid totdat ik een moodboard maakte met een kitten er op. Kitty kwam 2 jaar later. Het paardrijden in het wild in Brazilië en de paardencoaching in Ibiza vond ik ook erg gaaf om te doen en ervaren. Paardrijden in NL volgde en daar zit ik nog lekker in de ontwikkeling. Het laat ook zien da verandering in stappen gaat en niet alleen een mooie rechte weg is. Daar voor open staan is zo belangrijk.

De HSP HSS (High Sensation Seeker) in mij maakt dat ik aan de ene kant houdt van rust en harmonie. Niet te veel prikkels, graag voorspelbaarheid en regelmatig alleen zijn. Aan de andere kant heb ik behoefte aan sensatie, uitdaging en sociaal zijn. Vroeger botste dit nog wel eens met de nodige struggels en klachten, inmiddels geef ik allebei de aandacht en is het in balans. Vooral het luisteren naar mijn lichaam en leren uitspreken en grenzen aangeven is hier heel belangrijk in geweest. Voor mij valt alles op zijn plek nu ik hoogsensitieve vrouwen coach. Aanvoelen wat jij nodig hebt, hoe ik je verder kan helpen maar vooral voor kan zorgen dat je je veel fijner gaat voelen, geeft zoveel voldoening.

Wil je meer weten over HSP HSS, kijk dan het volgende filmpje van een paar jaar geleden op Ibiza;

wie ben jij?

A Ik ben ook oprecht benieuwd wie jij bent. Wie ben je en waar loop je tegen aan? Welke vragen of wensen heb je? Door ze alleen al uit te spreken breng je iets in beweging. 

Ik vind het leuk om ook meer van jou te weten en iets voor jou te betekenen. Laat vooral hieronder een bericht achter

Mocht je meer over mij en mijn coaching willen weten, dan kun je mij volgen op mijn pagina op Instagram. Daar deel ik mijn leven, ervaringen, tips en inspiratie. Ook kun je mijn podcasts op Spotify vinden voor inspiratie.

Klaar om te beginnen? Neem contact op!

0
    Jouw online trainingen
    Jouw winkelmand is leegTerug naar online trainingen